donderdag 31 oktober 2013

Achtbaan

Hoe gaat ook alweer dat geluid, dat langzaam omhoog takelen van een rijtje wagentjes op een rails richting het hoogste punt waarna een duizelingwekkende afdaling volgt vol loopings, kurkentrekkers en scherpe linkse en rechtse bochten? Iedereen die ooit in een achtbaan heeft gezeten herkent het vast en weet ook wat het bijbehorende gevoel is in je lichaam. Welnu, dat gevoel is wat wij nu ongeveer voelen op weg naar 18 november  De dag dat we onze zoon Xian voor het eerst zullen ontmoeten. 

Gisterenavond op en neer geweest naar Alphen ad Rijn waar we thuis bij een medewerkster van Meiling onze reisbespreking hebben gehad. Van A tot Z te horen gekregen hoe onze reis gaat verlopen, en dat is letterlijk zo. Ook hebben we hier de 2 andere gezinnen ontmoet die dezelfde reis gaan maken als wij. Zij vliegen alleen rechtstreeks op Beijing en gaan na een tussenstop door naar hun provincie. Wij vliegen rechtstreeks naar de hoofdstad van de provincie Guangdong, Guangzhou.


Kaartje van de provincie Guangdong
We staan er op de heenweg dus nog even alleen voor tot dat we aankomen in China waar Micheal ons zal op wachten en zal begeleiden in de eerste dagen tot aan de volgende vlucht naar Beijing. Het hele reis plan hier opschrijven is niet te doen ( en we zijn vast ook al weer dingen vergeten ) maar in het kort :

  • Zaterdag 16 november vliegen naar Guangzhou
  • Zondag 17 november aankomst om 06:45 uur
  • Maandag 18 november de grote dag, Xian in onze armen
  • Dinsdag 19 november rondje officiĆ«le instellingen voor het nodige papierwerk
  • Woensdag 20 tot zaterdag 23 november vrije tijd met de nodige uitstapjes ( o.a. authentieke Chinese vers markt en tempel bezoek )
  • Zaterdag 23 november om 13:00 uur binnenlandse vlucht naar Beijing, aankomst 16:10 uur
  • In Beijing ontmoeten we de 2 koppels die naar de andere provincies zijn geweest en 2 vrijwilligers van Meiling
  • De laatste periode in Beijing bestaat nog uit een klein gedeelte papierwerk afhandeling (Chinese en Nederlandse ambassade om de papieren officieel te maken) en vrije tijd met uitstapjes naar de Chinese muur, plein van de hemelse vrede, zomerpaleis etc.
  • Dinsdag 3 december de terugvlucht naar Amsterdam waar we om 15:15 uur zullen aankomen.
Qingping markt
Indrukwekkend lijstje al zeggen we het zelf. Na terugkomst in Nederland gaat het grote genieten voor ons verder en zullen we aan de slag gaan met onze kleine man om het hem naar zijn zin te maken. Zoals jullie al hebben kunnen lezen in het vorige bericht op het blog gaat dit de tijd worden om te werken aan de hechting en aan het wennen voor Xian aan zijn nieuwe omgeving. Aan zijn kamertje zal het niet liggen, dat ziet er nu al mooier uit dan onze eigen slaapkamer !!

We zullen in China ons blog voortzetten op een andere manier ( via een andere website ) aangezien we in China waarschijnlijk geen toegang hebben tot dit blog. Hoe dit in zijn werk gaat zullen we nog posten voordat we vertrekken. Hebben jullie tot die tijd nog vragen dan weten jullie ons te vinden ! Voor nu bedankt voor alle lieve reacties tot nu toe en we hopen dat jullie ons blog gaan blijven volgen.

Groeten vanuit de achtbaan,

Dennis en Marjolein





3 opmerkingen:

  1. Ik kwam toevallig op jullie website terecht. Wij zijn in 2005 in Guangzhou geweest. Onze dochters komen ook uit Guangdong. We zijn toen ook in een tempel geweest, nl Liurong monastry. Daar kon je de kinderen een "babyblessing" laten geven door een boeddhistische monnik. Dat was wel leuk om mee te maken.
    Goede reis! Francien de Swart, moeder van Chen, Xia en Ming.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Samen staan jullie sterk. Er zijn zeker een paar engeltjes die met jullie meereizen. Het lukt jullie!!!!!! Geniet van het aftellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve bijna ouders,
    Marjolein en Dennis nog even en daar gaan jullie dan. Nou jullie gaan echt naar het zuidelijke deel van China. Dat is een van mijn favorieten provincies in China. In 2009 ben ik in 49 dagen, over land van Singapore naar Hongkong gegaan. Dit laatste stuk kan niet anders dan met de boot, vanaf Guangzhou haven met de boot de overtocht. In ieder geval hebben jullie even de tijd, om toch de sfeer van China op te kunnen pakken. Een grote stad, en voldoende tempels, met niet te vergeten de markt. Een keer heel vroeg opstaan en in het park de bedrijvigheden meemaken, Ik denk aan de ochtend gym, misschien wat onbeleefd uitgedrukt.Maar die kun je dan ook meedoen. Te veel om op te noemen. Ik was er eind december en het was vooral s ’nachts er erg koud.
    Maar bij jullie is vooral Xian van groot belang en zou ik zeggen, lekker alles over je heen laten komen.
    En dan vliegen naar Peking, ook nog een aardig stukje. Daar de laatste papierwinkel afwerken. Mag ik aannemen dat Xian dan ook bij jullie is? Of moeten jullie weer helemaal terug naar het zuiden? Zou Xian nu ook zijn daagjes zitten af te tellen?
    Ook deze laatste spannende dagen voor jullie, heel veel sterkte toe gewenst.
    Heel veel groetjes en liefs tante Betty

    BeantwoordenVerwijderen

Anonieme reacties worden niet geplaatst.
Dus graag je naam onder je berichtje!