woensdag 5 februari 2014

MAMMAMMAMMAAA

Dennis is sinds maandag 13 januari weer gaan werken en zijn Xian en Mama op de maandagen, dinsdagen, donderdagen en vrijdagen op elkaar aangewezen. De woensdag is het mannen dag. Marjolein gaat dan werken en Dennis en Xian zijn dan samen om echte mannen dingen te gaan doen ;-). Het vakantie gevoel van de laatste weken is dus voorbij, het "echte" leven is weer begonnen!! Niet te geloven dat Xian alweer ruim 11 weken bij ons is, wat vliegt de tijd.

Sinds het laatste verslag waarin we al melden dat het eten steeds beter gaat kunnen we nu schrijven dat hij gewoon met ons mee-eet. We kunnen beter gaan melden wat hij NIET eet ipv wat hij wel is gaan eten. Het enige waar we nu rekening mee houden met het avond eten is dat het we het niet te pittig klaarmaken. Van macaroni, roti, bami, nasi tot stamppot met worst, het kan onze koning niet snel genoeg in zijn mond geschept worden. Als het niet snel genoeg gaat naar zijn zin helpt hij gewoon een handje mee door de lepel zijn mond in te trekken of zijn bord naar zich toe te trekken en met de handjes zijn eten naar binnen proppen. 


Jammie.....Nutella met (geroosterd)brood!!
Ook brood is nu dagelijkse kost. Het begon (op advies van Yvonne Reezigt, nog bedankt voor de tip!) met geroosterd brood met Nutella. Of beter gezegd Nutella met geroosterd brood. Er zat namelijk de eerste boterham veel Nutella op. Niet echt opvoedkundig-verantwoord, maar ach....hij is brood gaan eten. Was even belangrijker vonden wij.  En op de 2e boterham zat er netjes een dunne laag op. Na een paar dagen is papa gaan proberen of Xian ook brood zou gaan eten als het niet geroosterd was. Dus een witte boterham met leverpastei klaar gemaakt en.... ook deze werd smakelijk opgegeten door Xian.

Door het eten van 's ochtends en 's middags een boterham en 's avonds het mee-eten met ons hebben we al 3  van de 4 papflessen kunnen laten vervallen. Hij krijgt voorlopig alleen nog een papfles voor het slapen. Deze gaan we over een tijdje ook langzaamaan afbouwen. Wel moeten we nu gaan opletten dat hij meer gaat drinken nu de papflessen gestopt zijn. Maar uit een beker drinken vind hij ook goed dus dat gaan we ook een paar keer per dag invoeren. Naast het knijpfruit is Xian ook cherrytomaten gaan eten. Mama merkte dat zodra ze de koelkast open deed Xian er meteen indook en in het schaaltje snoeptomaatjes (die altijd in de koelkast staan) een tomaatje pakte. Deze gaf hij altijd meteen aan Mama. Totdat ze een keer dacht "misschien lust hij wel een stukje. Dus Mama heeft een stukje eraf gebeten (een hele is te groot voor hem) en hij at het smakelijk op, zelfs geen rare gezichten trekken. En zo is het eigenlijk ook gegaan met een augurkje. Dus als tussendoortje kunnen nu ook "gezonde" snoepjes gegeven worden, zoveel als hij wil :-)


Goed vasthouden, Stel je voor dat ik val...
Aangezien de winter niet echt wil komen en het heerlijk fietsweer is, hebben we een fietsstoeltje met windscherm gekocht. Deze op de fiets vast gemaakt en op een middag Xian warm aangekleed, muts op, das om en hem in het fietsstoeltje gezet. Stevig vasthoudend aan de kabels van mama d'r fiets heeft hij tijdens het tochtje druk babbelend om zich heen zitten te kijken. Na verloop van tijd durfde hij de kabels los te laten, het stuur vast te houden en zelfs achterover te gaan hangen. Ook opzij hangend naar Mama d'r schoenen kijkend was reuze leuk om te doen, allen dit laatste vond Mama toch maar een beetje eng. Mama en/of papa Xian hebben intussen al een paar tochtjes erop zitten.

Van ons mag de winter mag voorlopig wel uitblijven.... kunnen we tenminste lekker veel gaan fietsen.

Xian zit nu in de papegaaien-fase. Hij doet alles na wat jij ook doet. Soms levert het (vooral voor ons) hele leuke taferelen op. Zo zijn pingpongballen ontzettend leuk om mee te spelen. Dit is laatste tijd zijn favoriete speelgoed en is er eigenlijk continue mee aan het spelen. Vooral de pingpongbal in een koker stoppen en papa het laten weggooien zodat hij het kan ophalen is een van de meest gespeelde spelletjes. Ook heeft hij ontdekt dat deze pingpongballen onder het TV kastje en dressoir kunnen. 

Balletje... kom dan!!!
Dus zodra hij een pingpongbal heeft gevonden dan gooit hij deze onder de kast. Vervolgens roept hij " ah " naar ons en wijst naar de kast. Als het te lang duurt gaat hij of harder roepen of hij komt ons halen. Wij dienen dan op ons buik te gaan liggen en de pingpongbal er onderuit te halen. Meestal ligt deze te ver onder de kast en moeten hem met behulp van een plumeau er onderuit halen. Toen we een keer de plumeau lieten liggen zag onze man zijn kans schoon. Hup, pingpongbal onder de kast, plumeau pakken, op zijn buik, rug, zij liggend zelf proberen de pingpongbal onder kast uithalen...... Vervolgens is mijnheer ruim 2,5 uur zoet geweest. De plumeau heeft door zijn gewinkel het wel begeven, maar ach...... er ligt in ieder geval geen stof meer onder de kast(en)!!!

Zaterdag 18 januari heeft Xian voor het eerst een verjaardagsfeestje bijgewoond. Zijn grote vriendin Joy werd 10 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Meteen na zijn middagslaapje zijn we naar de jarige job bij ons in de straat gelopen. Het was nog niet druk dus hij kon eerst even wennen. De meiden (Joy en haar vriendinnetjes) waren niet weg te slaan bij hem. 


Verjaardagsfeestje van Joy
Zelf vond hij Miles reuze interessant en hij hield hem dan ook goed in de gaten. Langzaamaan werd het drukker en drukker maar dat maakte onze koning niet veel uit. Hij keek met grote ogen naar alles en iedereen. Om hem niet in de drukte rond te latenstaan en omdat hij 2x onderuit was gelopen, heeft heeft vanaf toen lekker bij papa en mama op schoot gezeten en iedereen die aan tafel zat flink bezig gehouden met het oprapen van de door hem weggegooide pingpongballen (deze en het kleinste gele bekertje moesten mee naar de verjaardag). Onder het genot van zijn roosvicee en chips heeft hij zich prima vermaakt. Toen Xian van alle drukte en prikkelingen in zijn ogen begon te wrijven zijn we naar huis gegaan, tijd om even rustig aan te doen en even bij te komen van alle nieuwe indrukken. 

Later zijn Dennis en Xian nog naar de verjaardag van Menno geweest. Ook daar heeft hij zich uitstekend vermaakt. Bij het weggaan heeft hij zijn eerste traktatie gekregen. De eerste (kinder)feestjes zijn goed gegaan, een feestvarken is geboren. Op naar het volgende feestje.


Hoera.... Papa 40 jaar!!!
Donderdag 30 januari was een speciale dag. Dennis werd 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Omdat we nog geen bezoek thuis ontvangen hebben we Dennis zijn verjaardag bij Opa & Oma Staals op de woensdag ervoor gevierd. Bij Oma Schippers vieren we dit 8 februari. Maar toch wilde Marjolein en Xian dit niet zomaar voorbij laten gaan en hebben dus de woonkamer versierd. Heel veel ballonnen opgeblazen en natuurlijk de 4 en de 0. Xian vond dit allemaal prachtig en heeft meegeholpen de ballonnen aan te geven aan Marjolein die ze voor het raam ophing. Elke keer als hij ze zag was het ernaar wijzen en "ah" roepen, hij vond ze het allemaal geweldig. We hebben het de rest van de dag rustig aan gedaan, over een paar weken viert hij het nog met zijn vrienden die ook 40 worden dit jaar. 

Die ochtend (30 januari) had Xian zijn eerste afspraak bij het Consultatiebureau. Daar aan gekomen konden we doorlopen, tenminste dat zeiden ze toen Marjolein ging vragen waar ze moesten zijn. Deur door en we gingen (niet-wetend, tsja is het is voor ons de eerste keer) netjes op de stoelen zitten wachten tot we zouden worden geroepen. Na even te hebben gezeten kwam er iemand voorbij lopen en vroeg ons of we voor het consultatiebureau kwamen. 


Ik zal maar stil blijven liggen ..... 
Ik bevestigde dit waarop ze vervolgens zei "oh, dan mag je gewoon naar die ruimte doorlopen en koffie/thee pakken als je wilt. Je wordt dan vanzelf geroepen. Toen we doorliepen kwam meteen de CB-assistente aanlopen. Zo welgemanierd als onze kleine man is gaf hij haar meteen een hand en zei "HI". Marjolein mocht hem meteen uitkleden op zijn romper en sokken na en werd zijn lengte en gewicht gemeten. En mama was trots te zien dat hij sinds 9 december jl 1,5 cm is gegroeid en 1,6 kilo is aangekomen. 

Hmmmm, wat is dit nu?
Daarna mochten we door naar de (kinder)arts voor verdere consultatie. Ze pakte de Nederlandse groeicurve erbij om zijn lengte en gewicht te bespreken en zei meteen dat hij eigenlijk niet met deze curve vergeleken moest worden. Met zijn lengte zit hij ver onder de het gemiddelde maar  ze zag een stijgende lijn en vond dit veel belangrijker. Met zijn gewicht daarin tegen zit hij netjes op de middenlijn van de curve. Ook had zij (net als wij eerder die week hebben ontvangen) het verslag van de adoptiescreening gekregen vanuit het MMC Veldhoven. Daarin zag ze welke inentingen Xian in China al heeft gekregen. Er waren er 3 die hij niet heeft gehad (hiervan konden ze niets vinden in zijn bloed). Dus maar meteen 2 spuiten in zijn bovenbenen gekregen. Dit vond het absoluut niet leuk en begon even flink te huilen. Gelukkig kon hij snel getroost worden door zijn roosvicee en zijn snoepjes. Na eea te hebben gevraagd en genoteerd te hebben konden we weer naar huis. Dit eerste gesprek heeft toch nog al met al 1 uur geduurd. Marjolein heeft de dagen erna zijn temperatuur goed in de gaten gehouden want van de spuiten kon hij verhoging en zelfs koorts krijgen. Na zijn middagslaapje diezelfde middag werd hij al wakker met verhoging en 's avonds had hij koorts. de 4 dagen erna heeft hij eigenlijk continue verhoging en als hij ging slapen koorts gehad. Ook is hij die dagen jengelig en hangerig geweest en eten wilde hij ook niet net als anders. Gelukkig veranderde dit na 4 dagen en was hij weer als vanouds. 


Knipperdeknip door Britt
Dinsdag 4 februari was het tijd voor zijn eerste knipbeurt. Een kuif maken ging niet meer, deze kantelde en hij liep de laatste dagen met een saaie en platte zij-scheiding. Toen we bij Haarmode C'est Ca binnen kwamen hadden we heel de kapsalon voor ons zelf. Dus hij kon zoveel herrie maken als hij wilde. Britt deed hem een leuke kapmantel om en hij mocht in de troon plaatsnemen. Zijn haren werden nat gemaakt en het knippen kon beginnen. Heel rustig en met grote ogen heeft hij zijn haartjes naar beneden zien dwarrelen. Met behulp van zijn bolletjes-snoepjes en een leuk leesboekje heeft hij zich heel netjes gedragen. Maar ja, we hadden ook niets anders verwacht :-). Hij heeft weer een mooi, stoer kapsel MET KUIF!

Toen hij klaar was heeft hij ook nog even heel rustig de kapsalon verder verkent en even de pinautomaat van dichtbij bekeken. Ook de leuke flesjes en potjes in de stelling waren leuk om even mee te spelen. 

Er zijn weer een paar woordjes toegevoegd aan de lijst "wat kan ik allemaal al zeggen". Met als klapper het woordje: MAMMAMMAMMAAA. En nu het eenmaal zegt is het hek van de dam. We horen het als hij Marjolein ziet, als hij in de buggy zit en door de babyfoon als hij ligt te kletsen in zijn bedje. Wat een feest en de meest belangrijke woordjes zegt hij nu "Papa & Mama". 
Maar ook dierengeluiden begint hij nu te leren. Door het vele au en iau geroep van Xian is Marjolein met hem op de zitzak gaan zitten en met de dieren-speel-leer-kaarten (gekregen van Wouter & Caroline, TOP..... hierdoor wordt het een stuk makkelijker) aan de gang gegaan. En jawel...... MIAUW was het eerste dierengeluidje wat na veel oefenen nu menig malen per dag hoorbaar is. Zelfs als je er niet om vraagt hoor je heel vaak Miaaaauw op de achtergrond. Het is zo leuk om te zien hoe hij het zegt. Met heel zijn mondje zegt hij Miaaaauwww. Dus articuleren gaat al goed. In totaal kan hij nu 3 dierengeluiden zeggen als aan Xian vragen hoe doet... de poes "Miaaaauwww" en hoe doet het hondjes "arf (dit keuren we goed als Waf)" en hoe doet de ezel "iAAAAAAA". en hij kan het echt zeggen dus als we het in welke willekeurige volgorde dit aan hem vragen dan is het 9 van de 10 keer goed.

We krijgen met enige regelmaat te horen hoe het met ons gaat en wanneer we weer een berichtje plaatsen op ons blog. Maar omdat we nu een "gelukkig saai" gezinsleventje aan het opbouwen zijn valt er niet elke dag iets te vertellen. Daarom duurt het wat langer eer het volgende blog-berichtje geplaatst wordt. Maar lieve volgers.... heb geduld er komt vanzelf weer een berichtje over onze belevenissen met koning Xian, jullie zijn nog niet van ons af :-) !!!!

Groetjes, 
Dennis, Marjolein & een High-five van Xian


1 opmerking:

  1. Kei mooi verhaal. Lekker Hollands welvaren wordt het met die dikke spekbillen. En voor mij als volger is jullie "gelukkig saai" gezinsleventje niet zo saai. Geniet maar lekker van elkaar. Dikke kus en knuffel van ome Jan en tante Stef.

    BeantwoordenVerwijderen

Anonieme reacties worden niet geplaatst.
Dus graag je naam onder je berichtje!