vrijdag 16 november 2012

"Special Need" gesprek

Dinsdag 30 oktober hebben we een mail van onze contactpersoon van Stichting Meiling ontvangen met daarin de uitnodiging voor het "special need" gesprek. Deze staat gepland op donderdag 15 november in de omgeving van Hoogeveen. 
We moeten daar om 20:00 uur zijn. Om zeker op tijd te komen en rekening houdende met eventuele files zijn we om 16:00 uur weggereden uit Valkenswaard. Het was vrij rustig op de weg en we konden goed doorrijden. Dus rond zessen waren we op de plaats van bestemming en zijn we een hapje gaan eten bij  "The Peppermill", American restaurant. 



Aangekomen bij de afspraak, wat ook weer bij iemand thuis was, kregen we als eerste goed nieuws te horen: Onze pre-screening is goed ontvangen in China. Ze zien op dit moment geen problemen voor ons om te adopteren in China en kunnen ook gewoon verder gaan met de procedure. We zijn ontzettend blij met dit goede nieuws :-)

Tegelijk met de uitnodiging hebben we een lijst van "special needs" gekregen. Ter voorbereiding op dit gesprek hebben we al gekeken wat de "special need" betekend, wat de eventuele behandelingen kunnen zijn en welke (eventuele) gevolgen voor ons en voor het kindje op latere leeftijd kan hebben. Het is heel belangrijk om te weten welke "special need" we WEL en welke we absoluut NIET aan kunnen en/of durven. Dit is heel belangrijk voor een goede match van een kindje met ons dossier. We moeten hier goed over nadenken om straks niet voor teleurstellingen en/of verrassingen te komen staan. 
Tijdens het gesprek hebben we samen met de personen van het SN-intaketeam China alle "special needs" besproken en aangegeven welke we wel of niet willen/aandurven. Ondanks de voorbereidingen hebben we tijdens het gesprek toch een paar wijzigingen gemaakt om juist wel of juist niet voor een bepaalde "special need" te kiezen. Bij sommige "special needs" moet je echt tot in detail aangeven in hoever je het wel wilt. Bijv. missen vingertopje wel, missen handje niet. 

Het was best wel een heftig en vreemd gesprek, omdat je nu over dingen na moet denken en je kan zien hoe het eruit ziet (van sommige "special needs" waren er plaatjes). Na 1,5 uur hebben we een voor ons acceptabele lijst opgesteld met "special needs" die voor ons in aanmerking komen.
Van dit gesprek wordt er weer een verslag gemaakt en moeten we goedkeuren, tekenen en terug sturen. 

De volgende stap is het maken van een aanbevelingsbrief maken. We krijgen nog via de mail de richtlijnen door hoe deze brief eruit moet komen te zien en wat erin moet komen te staan. Het is eigenlijk een promotie brief van onszelf waarom wij vinden dat we goede ouders zullen zijn.  

Maar dat zal wel niet zo moeilijk worden, hahahaha.....


2 opmerkingen:

  1. Lijkt mij ook niet. Anders ga ik wel op de foto met een spandoek dat jullie de beste ouders zijn. Hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weer een stapje dichterbij xx lieke

    BeantwoordenVerwijderen

Anonieme reacties worden niet geplaatst.
Dus graag je naam onder je berichtje!