vrijdag 12 oktober 2012

In-take gesprek St. Meiling



Door vakantieperiode(s), onduidelijkheid over een paar zaken, het opvragen en aanleveren van (nog) meer papieren heeft het even stilgelegen maar uiteindelijk kregen we op 29 september een telefoontje van St. Meiling. Ze zei dat ze normaal gesproken niet in het weekend belde over adoptie zaken maar dat ze met dit nieuws het wel kon doen (nou, al bellen ze midden in de nacht.... geen enkel probleem hoor!!!). Er was een bestuursvergadering geweest en ze hebben ons dossier approved. Dit houdt in dat St. Meiling voor ons willen gaan proberen te bemiddelen. Ons dossier zou doorgestuurd worden naar de intake commissie met een note erbij om ons in de maand oktober uit te nodigen voor het In-take gesprek. Een paar dagen later (4 oktober) werden we gebeld door een vrijwilligerster van St. Meiling om een afspraak in te plannen. De afspraak zou op 11 of 18 oktober kunnen plaatsvinden. We waren de eerste die ze belde dus we mochten kiezen. Uiteraard hebben gekozen voor de 1e datum. De afspraak was om 20:30 uur in de omgeving van Breda. Daar aangekomen werden we ontvangen door 2 vrijwilligsters van St. Meiling bij 1 van hen thuis. Wat we heel erg leuk vonden was dat haar dochtertje, die ook geadopteerd is, zich aan ons kwam voorstellen. Onder het genot van een kopje koffie en thee stelde ze zich verder aan ons voor en vertelde wat meer over St. Meiling. Ze vertelde verder meer over het land China zelf en over hoe de procedure verder zal verlopen. Er werd kort met ons besproken voor welke special need we wel en welke niet open staan. In een later gesprek wordt hier dieper op ingegaan. Van dit in-take gesprek wordt een verslag gemaakt en aan ons ter akkoord gestuurd . Samen met onze inentingsverklaringen (waren we vergeten) moeten we dit naar hen terug te sturen zodat de volgende stap in gang gezet kan worden: Het “Special need gesprek”. Tijdens dit gesprek zal het alleen maar gaan  over Special Need en wordt er tot in detail besproken wat we wel en absuluut niet willen. Dit is heel belangrijk voor een goede “matching” met ons toekomstige kindje. Bij dit gesprek zal een arts en een ouder van een special need kindje bij aanwezig zijn. Verwacht wordt dat dit gesprek over 2 a 3 maanden gepland gaat worden. We gaan ons nu op dit gesprek voorbereiden aan de hand van een lijst met special needs. Zelf al uitzoeken wat een special need inhoudt, wat het voor consequenties kan hebben op later leeftijd, welke behandeling hier voor staat, en of we hier wel of niet open voor staan, etc.

Bij het kiezen voor een vergunninghouder heeft ons gevoel gezegd om voor St. Meiling te kiezen. Hun website zag er “menselijk” uit, gewoon zoals het was niet meer en niet minder. Geen poespas net als andere websites van vergunninghouders die er heel professioneel en commercieel uitzien wat totaal niet bij ons past. Wat we al een beetje vermoedde werd nu bevestigd: de Stichting is professioneel bezig maar bestaat in hoofdzaak uit vrijwilligers en dan met name met mensen die zelf ook kinderen hebben geadopteerd. Vandaar ook het in-take gesprek bij iemand thuis. Na dit gesprek gingen wij met een goed en fijn gevoel naar huis. We hadden het idee dat er naar ons geluisterd wordt en dat ze hun uiterste best gaan doen om ons te helpen. Ook konden we hen altijd bellen of mailen als we nog vragen hebben of om gewoon ons verhaal kwijt te kunnen: om gewoon even met “kenners” te praten. Ze wenste ons heel veel succes en vroegen of we hen op de hoogte willen houden in onze verdere procedure. Dat doen we heel graag door hen een link van de blog te mailen.

Na dit gesprek zijn we weer een (kleine) stapje dichterbij ons Wondertje…. Op naar de volgende 


1 opmerking:

  1. lieve Marjolein en Dennis.
    Wat een indrukwekkend verhaal.We zullen alles met veel belangstelling volgen.Super fijn dat jullie dit met iedereen willen delen.Heel spannend maar ook geweldig!Xx Carina

    BeantwoordenVerwijderen

Anonieme reacties worden niet geplaatst.
Dus graag je naam onder je berichtje!