vrijdag 22 februari 2013

Stempel erop en klaar is kees!!!

EINDELIJK!!!! we zijn klaar met alle adoptiepapieren. 

Bundeling & Lakzegel Potters Notarissen
De papieren zijn gebundeld en gelegaliseerd door Potters Notarissen en de Arrondissementsrechtbank in Den Bosch. De bundel is voorzien van een mooie rode lakzegel wat er heel voornaam uitziet, vinden wij :-). De laatste stap in het legalisatie proces heeft inmiddels ook al plaatsgevonden. Dit is gebeurd in Den Haag, voor de kenners ook wel bekend als het "Rondje Den Haag". 

Eerst moeten de papieren naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid, daarna naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken en voor de laatste legalisatie moeten ze naar het Chinese Consulaat.
Lakzegel Potters Notarissen

Omdat dit niet meer te doen is in 1 ochtend, laten we dit doen door een medewerker van VisumChinaOnline, zij zijn bekend met het legaliseren van de bundel papieren voor adoptie. Stichting Meiling heeft hier goede ervaringen mee en het scheelt ons toch weer een paar vrije dagen die we anders hadden moeten opnemen. Op maandag 11 februari heeft Marjolein de bundel naar Visum China Online in Barendrecht gestuurd. Omdat dit om zo'n belangrijke documenten en vertrouwelijke informatie gaat wordt er aangeraden om dit via aangetekende post te versturen. 
Het legaliseren van deze papierbundel is echt het perfecte voorbeeld van pure bureaucratie: Wij zetten (in het bijzijn van een notaris) onze handtekeningen, de notaris bevestigd dit en de rest van de documenten met een handtekening en lakzegel, de Rechtbank controleert en bevestigd de handelingen van de notaris (ook met handtekening en stempel), het Ministerie van Justitie en Veiligheid controleert en bevestigd de handelingen van de Rechtbank (Handtekening en stempel), Het Ministerie van Buitenlandse zaken controleert en bevestigd de handelingen van Ministerie van Justitie en Veiligheid (nogmaals handtekening en Stempel) en wat het Chinese Consulaat precies heeft gedaan.... geen flauw idee, we kunnen dit niet lezen maar al die Chinese tekens zien er wel heel mooi uit !!!!


Legalisatie Chinees Consulaat
Legalisaties Ministerie van Justitie en Veiligheid
& Ministerie van Buitenlandse zaken
 De pasfoto's van ons beide, de zes foto's van ons en ons huis (van binnen en buiten), 3 paspoort kopieën van ieders paspoort en nog een formulier hebben we ook via aangetekende post naar onze contactpersoon van Stichting Meiling gestuurd. Bij deze persoon worden ook de gelegaliseerde papierbundel afgeleverd. Dit alles gaat naar een vertaler om het te laten vertalen naar het Chinees. Wanneer dit klaar is wordt het naar het adoptiecentrum in China gestuurd (ook met een koerier). Ons dossier wordt bij het adoptiecentrum in het systeem gezet en moeten we wachten tot er een "match" is!!!

Voor ons zit het werk er nu op. Januari en februari stond voornamelijk in het teken van: formulieren invullen, opvragen, wachten, vertalen, uitzoeken, regelen, sorteren, foto's maken en laten afdrukken, enz. Ook deze maanden waren op sommige momenten emotioneel. Vooral bij het binnen krijgen van de referentiebrieven was het af en toe wel slikken, traantje wegpinken gevolgd door een glimlachen bij het lezen ervan. Het doet toch wat met je als je dingen leest die mensen in je respecteren  goed aan je vinden en dat ze er voor je zijn, leuke dingen over je zeggen en/of schrijven.

Nu hoeven en kunnen we even niets doen en begint het daadwerkelijke wachten... het wachten op HET aller, aller belangrijkste TELEFOONTJE wat we ooit zullen gaan krijgen!!! 



15 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd. Nu maar hopen dat er snel een kindje komt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super goed nieuws!! We hopen dat jullie snel dat telefoontje gaan krijgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat,hopelijk zijn jullie zeer snel met z'n drieën bij elkaar x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Proficiat,hopelijk zijn jullie zeer snel met z'n drieën bij elkaar x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk! Hopelijk heb ik dus een chinees nichtje of neefje erbij als ik terugkom! Mijn eerste gastzus hier spreekt chinees en ik kon haar totaal niet verstaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ester Liebregts Tops22 februari 2013 om 17:17

    Laat dat hele belangrijke telefoontje nu maar komen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tanja van Der Wal22 februari 2013 om 17:19

    Wat goed , hou jullie blog zeker in de gaten ,hopen dat het nu niet lang meer duurt X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoop met jullie op een vlug verlossend en goednieuws telefoontje
    Liefs Tante Ine en Ome Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bij elk telefoontje vlieg je rechtop! Laat het aub niet te lang duren. Op naar een mooie lange zomer!
    Ik blijf jullie volgen.

    Dikke kus XX Tante Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Moooooooiii
    Nu hopelijk snel bericht want het heeft al veeeeel te lang geduurdt

    Dikke xx van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooi nieuws voor jullie! Laat die telefoon nu maar rap rinkelen!!! Proficiat met deze mijlpaal.
    Groetjes Mariska Kap

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een rompslomp ,dat ze toch opschieten met die papierwinkel.Laat dat wondertje toch naar Valkenswaard komen .Ik kan zelfs niet wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wilma van Leeuwen25 februari 2013 om 09:59

    Heel veel waardering en respect voor jullie xxxx Good Luck super

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Sandra Hermans-Valkenburg25 februari 2013 om 09:59

    Wow weer een stapje dichter bij jullie grootste wens. Nu hopen dat dat telefoontje snel komt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 我们很高兴 Wǒmen hěn gāoxìng
    (=Wij zijn erg blij)

    BeantwoordenVerwijderen

Anonieme reacties worden niet geplaatst.
Dus graag je naam onder je berichtje!